zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Превърнете в навик всекидневните си разходки19 октомври 2006, здраве.bg

Да се води здравословен начин на живот и да се подобри здравословното състояние може без особени усилия. Достатъчно е да повървим по улицата, да се откажем от автомобила на път за работата или кафенето. На пръв поглед количеството калории, “изгорени” при обикновеното ходене е малко, но ефектът е поразителен, ако седмично се извършват 5 разходки, твърди британският учен, д-р Д. Дуст, в резултат на проведено от него изследване, цитирано от BBC.
Според резултатите от него редовни разходки “изгарят” до 1100 ккал дневно (около 4400 ккал месечно и 48 400 ккал годишно). За образуването на половин килограм мазнини на организма са необходими 3500 неизразходвани килокалории.
Професор Дуст подчертава, че епизодичната разходка няма да разреши проблема с наднорменото тегло. Затова тя трябва да стане всекидневен навик.

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    изследвания    превенция    любопитно    
 

more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.