zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

И душевната болка може да предизвика сърдечно заболяване



И душевната болка може да предизвика сърдечно заболяване

Още много наглед полезни занимания могат да повлияят негативно на здравето, ако не се спазва мярката.

здраве.bg

... да се нанесе слънцезащитен крем.

Гърдите

Раждането на дете пряко влияе върху възможната поява на рак на гърдата. Въпреки, че главният фактор на риска е възрастта, прието е да се смята, че колкото повече деца е родила една жена, толкова по-малка е вероятността тя да се разболее от рак на гърдата. Според данните от британския фонд Cancer Research, тя намалява със 7% с раждането на всяко следващо дете. Всяка година кърмене намалява риска още с 4,3%.

Резултатите от изследване, проведено във Франция показват, че жените, използващи екстракорпорален метод на оплождане по-често страдат от това заболяване. Високото ниво на естрогена при оплождането стимулира развитието на ракови образувания, чувствителни към този хормон.

Все още не е доказана евентуалната връзка между рака на гърдата и силиконовите имплантанти. Страничните ефекти от тях са туберкулоза на кожата и синдром на хронична умора. Наличието на имплантанти затруднява и изследването на гърдите с помощта на рентген.

Сърцето

Неправилната диета оказва силно въздействие върху здравето, особено на жените в постклимактерния период. Изследователи от Мичиганския университет твърдят, че при жените, които поне веднъж са отслабвали с не по-малко от 4,5 кг, се наблюдава намаление на кръвотока в сърдечния мускул, което може да доведе до сърдечен пристъп. Освен това, многократните опити за отслабване водят до намаляване на имунитета.

Специалисти от Бирмингамския университет твърдят, че щастливият брак влияе благотворно върху сърцето и удължава с до 5 години живота на мъжете и с до 2 години живота на жените. А учени от университета в Северна Каролина твърдят, че дори само хващайки за ръка близкия човек, ние допринасяме за намаляване на кръвното налягане.

Белите дробове, пикочният мехур, бъбреците

С пушенето се свързват около 30% от случаите на ракови заболявания, 17% от смъртността при сърдечни заболявания, 80% от смъртността от бронхит и емфизема. Пушенето предизвиква също рак на пикочния...

 
 
етикети:
Още по темите:
превенция    изследвания    психология    заболявания    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.