zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

И душевната болка може да предизвика сърдечно заболяванеИ душевната болка може да предизвика сърдечно заболяване

Още много наглед полезни занимания могат да повлияят негативно на здравето, ако не се спазва мярката.

здраве.bg

Душевната болка и душевните страдания като цяло имат пряко отношение към различни заболявания на сърцето, твърди изследване, проведено в Университета на Тексас (University of Texas) и цитирано от американското научно издание Study of Women`s Health Across the Nation.

Според него например при разведените жени вероятността за развитие на сърдечни заболявания е с 60% по-висока, отколкото при семейните. Това е факт, дори след като бъдат взети предвид другите рискови фактори за поява на този тип заболявания.

Косата

Вероятността за развитие на лимфома е с 26% по-голяма при жените, които всеки месец си боядисват косата, отколкото при тези, които не се боядисват. А за тези, които са започнали на възраст 60-70 години, този показател е 37%. Значение има дори цветът и начинът на боядисване - тъмната боя е най-опасният вариант.

Очите

Възникването на глаукома е свързано с повишаването на вътреочното налягане и при липса на лечение води до слепота. Често това заболяване е свързано с използването на компютър. Хората, които дълго стоят пред екрана, страдат по-често от късогледство или далекогледство. При тези, които страдат от късогледство, има по-голяма вероятност да се развие глаукома. Резултатите от изследванията показват, че пушенето е свързано с дистрофията на жълтото петно на ретината, водеща до загуба на зрението.

Носът

Физическите упражнения са полезни за здравето, но прекомерното увлечение по тях може да отслаби имунната система и да ни направи по-уязвими за инфекциите в горните дихателни пътища. Тежките натоварвания потискат размножаването на белите кръвни клетки, които предпазват организма от заболявания. Специалистите препоръчват физически упражнения с продължителност до 30 минути 3 пъти седмично.

Кожата

Рискът от развитие на рак на кожата се увеличава от слънчевите изгаряния. Най-често меланомата се появява в горната част на гърба - там, където е трудно...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
превенция    изследвания    психология    заболявания    
 

more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.