zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да се отучим от вредните за фигурата храни



Как да се отучим от вредните за фигурата храни

Най-вредно е количеството, а не самият вид на храната, която ядем.

dieti.info
четете още в dieti.info


Често преяждаме, без да забележим това. Храним се машинално, в движение или от скука. Кога да спрем и как да се отучим от употреба на вредните за добрата фигура продукти?

1. Да се намали апетита и да не се загуби контрола дърху себе си помагат различните биодобавки, които забавят образуването на мазнини, намаляват нивото на холестерол и подобряват енергийния баланс. Тези препарати помагат да се премине към по-щадяща диета.

Какво е най-важно да знаем
Средствата за контролиране на апетита не могат да се използват безкрайно дълго. Тези препарати се препоръчват за определен период от време – 1 до 3 месеца, след това трябва да се прекъсне тяхната употреба преди курсът да се повтори. Не си струва те да се използват постоянно, защото храненето, дори нискокалоричното и обезмасленото е по-пълноценно и балансирано.

Внимание!
Много ограничаващи апетита продукти, съдържат вещества, които въздействат върху центъра на засищане, потискат глада, но едновременно активизират нервната дейност. В резултат на това може да се развие депресия, нервозност, безсъние и учестено сърцебиене. Тези добавки трябва да се приемат само по лекарско предписание.

2. Друг начин да се укроти глада е да се създаде лъжовно чувство за ситост. За тази цел същаствуват добавки с микрокристална целулоза (МКЦ) и подобни на нея вещества като агар-агар, ленено семе, глутен, а също продукти от водорасли. Те набъбват и създават чувство за ситост за сметка на механичното напълване на стомаха. В последно време се предлагат и добавки, които се изготвят на основата на минералите и пълнозърнестите храни и по този начин се получава смес, обогатена с витамини и минерали от естествен произход.

Какво е най-важно да знаем

“Вълшебната” полза от МКЦ е преувеличена. Ефектът от намаляване на апетита е временен, “дълбоко прочистване на организма” също не се извършва, но МКЦ наистина нормализира храносмилането и може да се приема дълго време. Може да възникне недостиг от минерали...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.