zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Културата на обществото влияе върху работата на мозъкаРазличните куртури произвеждат различни типове мозъци смятат изследователи.

9 октомври 2006, здраве.bg

Културата, с която човек е израстнал, влияе върху работата на неговия мозък, твърдят австралийски учени от университета в Сидни (University of Sidney). Резултатите от тяхното изследване бяха изнесени от ръководителят на екипа Хуан Домингес (Juan Domingues) в доклад за резултатите от влиянието на културата върху човешкия мозък на конференцията по антропология в Кайрнс (Cairns).
Изследователите смятат, че различните култури на практика “произвеждат” различни типове мозък и че културните различия се отразяват в различно неврологическо функциониране на главния мозък: “В различните общества и култури съществуват определени палитри на поведение, хората дават определени оценки, имат определени мнения, продуктувани от културата”.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    
 

more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.