zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За отслабване може да помогне дори хлябът



За отслабване може да помогне дори хлябът

В подходяща комбинация с храни и той води до намаляване на теглото.

здраве.bg

Хлябът, който по традиция се смята за враг на диетите, всъщност е един от най-ефективните продукти при намаляване на теглото, твърдят учени от Израел под ръководството на Олга Рез-Кеснер, съобщи АМИ-ТАСС.

Те са създали дори специална програма за намаляване на теглото на основата на хлебна диета, която вече се счита за един от най-големите пробиви в диетологията от десетилетия, защото тя регулира нивото на серотонина, регулиращ чувството на глад и насищане.

Ако човек яде през няколко часа сложни въглехидрати, каквито се съдържат в хляба, заедно с малки количества обезмаслено сирене и плодове, нивото на серотонин в организма остава постоянно високо и човек не изпитва усещане за глад, твърдят израелските специалисти.

Според думите им, жените могат спокойно да употребяват до 12 филийки хляб дневно, а мъжете – до 16 и по този начин да решат проблемите, заради които организмът натрупва мазнини и придобива биологичен баланс, затрудняващ изгарянето на излишните килограми.

Олга Раз-Кеснер смята също, че този тип хранене е подходящ и за диабетици, които не са на инсулинова терапия, защото “премахва влечението към сладкото, понижава холестерола и артериалното кръвно налягане и нивото на кръвната захар. Така се облекчават също главоболието, мигрената, безсънието и резките промени в настроението без да се изискват някакви специални кулинарни навици”.

Според статистиката, при повечето диети само 5% от хората успяват да задържат новото си тегло след 2 години, докато при новата диета този процент достига 15.

Самата диета се състои от два етапа. През първите две седмици човек трябва да яде най-много през 2-3 часа най-вече хляб и неограничено количество плодове и зеленчуци (без картофи и царевица).

През втория етап, след бързото намаляване на теглото, основна цел е то да бъде задържано в същите граници. За тази цел диетолозите допускат известно разширяване на допустимите храни...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    хранене и диети    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.