zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Витасексуалният мъжВитасексуалният мъж

Той е готов на всичко, за да остане мъж, докато е жив, и възприема жената като равнопоставен партньор.

здраве.bg

Във всеки от нас, било то мъж или жена има нещо непознато - terra incognita, за което си струва да узнаем повече. Например мъжът. Какво знаят за него близките, приятелите или самия той? Полигамен, немногословен. В присъствието на хубави жени временно си губи ума. Мисли само за себе си , в секса е абсолютен егоист и това като че ли е всичко. Мъжът е изучен, предсказуем и ясен, биха казали онези, които споделят едно такова негово описание. Дали обаче наистина е така?

На фона на всякакви, дори противоположни мнения за мъжката половина на човечеството, почти неправдоподобни изглеждат резултатите от голямо международно изследване, спонсорирано от фармацевтичния концерн Bayer и посветено на мъжката сексуалност. В него са участвали 8500 мъже от 8 страни - Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания, Швеция, Канада, Бразилия, Мексико.

Резултатите, по думите на учените, които стоят в основата му, са изненадващи и за самите тях - оказва се, че да доставя удоволствие и да знае за удовлетворението на своята партньорка е крайно важно за някои мъже.

За тях именно поривът, желанието и страстта на жената дава усещането за пълнота и хармония в интимния живот. И според данните от проучването, тези мъже стават все повече.

Авторите на изследването твърдят, че може да бъде дефиниран нов социо-сексуален тип на мъжката личност - витасексуалния мъж. Той е опитен, зрял и желае дълги години да води активен и хармоничен живот. Той е жизнерадостен, обича да пътешества и да придобива нови впечатления. Той знае смисъла на секса и разбира, че върховете на насладата могат да бъдат постигнати само от хармонична двойка. Той изпитва носталгия по бурния сексуален живот, който е водил в младостта си, но това не значи, че се предава на възрастта.

Витасексуалът вярва, че във всяка възраст отношенията могат да бъдат разнообразни, завладяващи и страстни. Той много цени своята партньорка, нейното удовлетворение е важен показател за пълноценния сексуален живот. На него му харесва общуването...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    психология    
 

more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.