zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

От секса на работното място страда и работата и кариерата



1/3 от хората смятат флирта в работно време за напълно нормален.

29 юни 2006, здраве.bg

Всеки пети е правил секс с колега от работата или с клиент, което в крайна сметка се е отразило негативно на тяхната съвместна работа и на съответната фирма като цяло, сочат изследвания на австралийски учени.
“Във времето на все по-голяма коректност в отношенията между хората в обществото, резултатите може и да изглеждат учудващи, но все пак да не забравяме, че всички сме преди всичко хора. От друга страна, съвременният човек прекарва все повече време на работното си място и все повече контактува с други хора покрай работата си, а това е предпоставка за по-близки отношения”, посочва Марк Бейън от фирмата Talent2, провела допитването сред няколко хиляди души.
Резултатите от анкетата отчитат изключително негативен ефект върху работата при интимни отношения между колеги или с клиенти: “Хората трябва да бъдат много внимателни, ако започват някой “служебен роман” – най-често от това не произлиза нищо добро, а само конфликт на интереси и даже взаимни обвинения”.
Освен това допитването отчита, че за 35% от анкетираните флиртът с колега или клиент е напълно в рамките на нещата, като почти всички те са на мнение, че това е нормално да става в работно време, а за 6% сексът е напълно допустим подход при издигане в служебната йерархия.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.