zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Любовта боли - същото важи и за лошия брак



Любовта боли - същото важи и за лошия брак

здраве.bg

Открито е още едно доказателство, че несполучливият брак е вреден за здравето, съобщиха специалисти от Държавния университет на Охайо.

Стресът, предизвикан от дискомфорта, намалява производството на кръвен протеин от белите кръвни телца, който има отношение към зарастването на раните.

Това е само още един факт за вредите от лошия брак, който се добавя към вече доказаните последици като повишено кръвно налягане, депресия и различни видове сърдечни проблеми.

Въпреки че загубата на партньора сама по себе си е стресиращ фактор, присъствието на “половинката” “просто, за да има такава” в никакъв случай не е за предпочитане.

“Пониженото производство на цитокини – протеинови молекули, произвеждани от белите кръвни клетки и имащи пряка роля при ранното зарастване на рани, се свързва от учените с редица заболявания, резултат на нарастването на възрастта – сърдечно-съдови проблеми, остеопороза, артрити, депресии, някои видове рак”, се казва още в изследването.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
изследвания    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.