zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Десет от най-загадъчните болести на съвремието



Десет от най-загадъчните болести на съвремието

Въпреки напредъка си медицината всъщност все още е безсилна и пред настинките.

здраве.bg

... да ядат например тебешир, хартия, стъкло или пръст. Някои учени свързват заболяването с недостига на минерали в организма, но това са само предположения - точните причини за нея не са установени.

7. Птичият грип. С това заболяване учените се сблъскаха наскоро. Човекът няма изграден имунитет към тази разновидност на грипния вирус и затова той се смята от специалистите за голяма потенциална опасност от пандемичен взрив. До момента има известни неколкостотин случая на заболели от птичи грип хора, като в приблизително половината от случаите заболяването е довело до смърт. Разработването на ваксина срещу него все още е в ход

8. Настинка. Тази невинна на пръв поглед болест може ежегодно да нанесе на световната икономика поражения за милиарди долари. Поради настинка всеки ден от работа отсъстват милиони хора в целия свят. Учените не са създали ефективна ваксина, тъй като на практика заболяването се причинява от стотици видове вируси.

9. Болестта на Алцхаймер. Със старостта при много хора се влошава паметта, но при страдащите от тази болест това влошаване е бързо и необратимо. Причината за болестта остава неизвестна, поради което няма и ефективно лечение.

10. СПИН. Първият случай на заболяване от СПИН е бил констатиран преди 25 години. Днес ХИВ-вирусът е разпространен навсякъде. Особено силно страдат от него африканските държави. Медикаменти против СПИН все още няма.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    55+    заболявания    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.