zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Защо плачат бебетатаЗащо плачат бебетата

здраве.bg

... , безнадеждност.

Как да се държат родителите, когато детето плаче:

1. Първото и основно правило: ако детето е заплакало, трябва да се вземе на ръце и да му се подаде гърдата. А ако е заплакало в ръцете ни, трябва да се полюлее.

2. Ако детето не се успокоява, трябва да се изясни причината за това. Необходимо е да се смянят пелените или памперса, да се полюлее детето или да се сложи да спи.

3. Ако това не дава бърз резултат, трябва да се проверят дрехите, състоянието на количката или детското легло, да се провери дали не се е прегънало ушенцето, има ли подсичане или изриване.

4. Майката трябва да бъде спокойна, когато се опитва да успокои бебето. Често децата плачат, като по този начин реагират на раздразнението и нервността на самата майка. Затова жената трябва да се успокои и да отстрани източника на раздразнение.

5. Ако и тези мерки не дават резултат, причините за плача са или груби грешки в гледането, или се дължат на неразположение у детето и трябва да се потърси помощ от лекар. Докато родителите чакат идването му, детето трябва да се държи на ръце, да се приближава до гърдите, да му се сменя памперса и да се наблюдава състоянието на кожата му.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
деца    
 

more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.