zdrave.bg
Алергии
»алергия при бременност
алергия при бременност... за бъдещото дете. Експерименти доказват, че на някои от тях може да се отдаде появата на сериозни дефекти като например порок на сърцето.

Наследственост

Ако бъдещата майка страда от някакъв вид алергия, най-вероятно от него ще страда и детето. Но проблеми може да има и дете, чиято майка никога не е боледувала от алергия.

Установено е, че имунната система на детето се сблъсква с алергените още през вътреутробния период и тогава то формира хиперчувствителност към тях. След раждането си то влиза в контакт с алергена – веществото, към което неговата имунна система реагира неадекватно и в резултат на това започват алергичните процеси.

Какво може да се направи

Още преди настъпване на бременността трябва да се проведе консултация с алерголог, който ще назначи комплексно алергологично и имунологично изследване и ще даде направление за извършване на алергологичните проби.
Всяка жена може да се предпази от алергичните реакции по време на бременност само след изясняване на веществата, които предизвикват подобни реакция в организма й.

Профилактика

Един от основните начини за профилактиката на алергията при бъдещата майка и нейното дете е хипоалергенната диета. Тя е препоръчителна за всички бременни след седмия месец от бременността, но ако бъдещата майка страда от алергия , тя трябва да спазва тази диета още от първите дни на бременността.

Основният принцип на диетата е изключване от менюто на всички алергенни продукти: мляко, яйца, ядки, риба, хайвер, малини, ягоди, домати, шоколад, сирене, консерви, сладки, пикантни и мариновани продукти, както и соковете.

Диетата позволява употребата на каши, постно варено месо (телешко, пилешко и пуешко), плодове и зеленчуци без ярка окраска (картофи, зеле, краставици, тиквички, ябълки, круши и т.н.).

Старайте се да избягвате и другите алергени

• Недопустимо е пушенето (активно и пасивно) от бъдещата майка. Доказано е, че то влияе негативно на развитието на белите дробове на плода...




 
изпишете търсеното на латиница
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.