zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Експерти създават лазер против целулит



здраве.bg

Лазер, който ще може да “разтопява” целулита, създават в момента американски учени, съобщи Би Би Си. Специалистите от Massachusetts General Hospital, които работят по проекта, твърдят, че иновативния уред ще бъде използван не само в борбата с целулита, но и срещу сърдечно-съдови заболявания.

Лазерът ще може да въздейства върху натрупаните в тялото мазнини, без да уврежда кожата. Работейки на определени честоти, той ще “разтопява” мазнините, които впоследствие ще бъдат изхвърляни от организма.

Професор Рокс Андерсън (Rox Anderson) и неговите колеги вече са извършили успешни опити с новия уред върху животни и в момента очакват разрешение да изпробват новия уред и върху хора.
“С новия апарат ние ще бъдем в състояние да атакуваме с изключителна точност местата, където под кожата се е натрупала мазнина и тя ще бъде превръщана във форма, която организмът сам ще може да изхвърля”, твърди професор Андерсън.

Според учените основно приложение новия лазер би намерил в “разбиването” на мастните отлагания по стените на кръвоносните съдове, с което той би бил много ефективен в борбата със сърдечно-съдовите заболявания.

“Още е твърде рано да говорим за пробив в науката, но по всичко личи, че посоката, в която се движим, е правилна. До няколко години новият лазер трябва да бъде факт и да влезе в стандартна употреба”, завършват американските учени.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.