zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Витамин С наистина действа при болни от рак



Влиянието е положително, но само при интравенозно приложение, твърдят учени.

здраве.bg

Въпреки че преди няколко години клинични проучвания, проведени в Института Linus Pauling доказаха значението на витамин С за забавяне на симптомите и удължаване на живота при пациенти, болни от рак, ново изследване, извършено от Mayo Clinic, внесе важни уточнения при използването на витамина в свърхдози при такива случаи.

Според резултатите на учените витамин С е от полза единствено ако се прилага интравенозно, защото не е констатирано никакво подобрение в случаите, когато мегадозите са били давани перорално. В първия вариант констатираните в кръвта количества витамин С са били до 25 пъти по-високи отколкото във втория.

Това дава основание на изследователите да твърдят със сигурност, че концентрации в кръвта над 1000 mmol/L, които могат да бъдат постигнати само чрез вливане, наистина са токсични за раковите клетки, но са безвредни за здравите.

Публикацията на учените от Mayo Clinic в Canadian Medical Association Journal призовава да бъде преразгледано схващането в медицината за ползата от свръхголеми дози витамин С при раково болни пациенти независимо от начина на приеманието му.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
изследвания    aлтернативи    лекарства    заболявания    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.