zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Обогатените храни – храни с добавена функционалност



Обогатените храни – храни с добавена функционалност

Почти винаги брашното, използвано за хляб и други тестени храни, се обогатява с фолиева киселина. И това е доказано от полза!

7 май 2013, здраве.bg

... мазнини (мастноразтворими витамини А, D, K и Е), млякото и млечните продукти (калций, различни витамини, йод, желязо), солта (йод), соковете (витамини А и С) и т.н.

Многогодишният опит в обогатяването на някои храни с витамини и минерали показва несъмнена полза за здравето на хората. Например практиката да се обогатяват най-обичаните от децата храни с някои витамини води до драстично намаляване в броя на случаите на анемии. Една от най-масовите практики за обогатяване на храна е добавянето на фолиева киселина във всички видове брашна. Това доказано намалява случаите на част от най-масовите дефекти при развитие на плода в майчината утроба.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
 
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.