zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Храни, които ще ни предпазят от появата на киселиниХрани, които ще ни предпазят от появата на киселини

Пържената храна е най-честата причина за поява на киселини.

6 храни, благодарение на които ще избегнем появата на киселини в стомаха и синдрома на раздразненото черво.

3 декември 2012, здраве.bg

... отговор от клапата в долната част на хранопровода и илеоцекалната клапа, която се намира между тънкото и дебелото черво. Често лекарите недоглеждат проблемите с илеоцекалната клапа, а нейното продължително задържане в отворено състояние е сред честите причини за синдрома на раздразненото черво и други по-сериозни храносмилателни заболявания.

5. Мононатриев глутамат и изкуствени подсладители – сорбитолът може и да не е неврологично опасен като аспартама и други изкуствени подсладители, но стимулира симптомите на синдрома на раздразненото черво.

6. Неразтворими фибри: Да, всички се нуждаем от фибри, но неразтворимите фибри сами могат да предизвикат храносмилателни проблеми. Затова е препоръчително да не ги консумираме на гладно или самостоятелно. По-здравословно е да ядем храни с разтворими фибри. Друг вариант е да смесваме храните с разтворими и тези с неразтворими фибри в ястията като започваме храненето с разтворимите. Това значи, че е по-здравословно да ядем салатите след основното ястие вместо да започваме с тях.

Препоръчително е да избягваме и преяждането. Нека се опитаме да спрем на 75% от капацитета си, т.е. малко преди да се почувстваме сити. Ако дъвчем повече и се храним по-избирателно и по-бавно, това ще ни помогне да определим кога да спрем.

Не е добре да си лягаме веднага след хранене. Ако все пак го направим, трябва да легнем на лявата си страна, но силно препоръчително е да се поразходим – по този начин ще стимулираме храносмилането. Можем също така да се постараем и да ядем три или четири пъти през деня по по-малко вместо по много веднъж или два пъти.

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.