zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Проф. Колици разработва ваксина срещу СПИН на основата на българската БЦЖ



4 март 2006, НетИнфо
още в НетИнфо


Световноизвестният италиански имунолог проф. Виторио Колици, чиято експертиза е сред основните доказателства за невинността на медиците ни в Либия, разработва ваксина срещу СПИН на базата на българската БЦЖ ваксина срещу туберкулоза, съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Богдан Петрунов.
Пред БНР той уточни, че целта е да се създаде препарат, с който децата ще могат да бъдат имунизирани едновременно против ХИВ вируса и туберкулоза.
Тази ваксина се разработва за масовите имунизации, които се предполага, че ще се правят в африканските страни, поясни той.
Това е много рискова разработка, засега на лабораторно ниво, но е огромен труд и вече има доста добри резултати, каза още българският учен и добави: "Предстои нейното клинично и по-точно епидемиологично изпитване, т.е. приложението й на десетки хиляди деца, при които трябва да се отчете нейната ефективност на базата на епидемиологични наблюдения - т.е. това е само още една много хубава идея, която е на лабораторен етап на развитие и ако стане, ще представлява колосален успех за цялата световна медицина и човечеството."

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    лекарства    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.