zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Обиколката на талията е изключително важна



Обиколката на талията е изключително важна

Излишните мазнини с областта на корема са особено опасни за здравето и на жените, и на мъжете.

Увеличаването на талията е най-явният знак за натрупване на вредни мазнини и това не бива да се игнорира.

здраве.bg

Колко ти е талията? Това не е въпрос, който има значение, когато си купуваме панталон или пола. В наши дни, когато хората с тегло над нормата излизат на улицата, вече не се чувстват засрамени. И това не е изненадващо – около тях има още много в същото положение. Не че повечето хора не искат и не се опитват да направят нещо по въпроса – затлъстяването и отслабването са сред най-обсъжданите теми през последните години, но повечето от действията се изчерпват всъщност само с... говорене.

Защо всъщност пълнеем така

Напълняването се случва в следствие на постепенното натрупване на излишни мазнини. Мазнините са различни от парите. Ако искаме да натрупаме пари, трябва да работим здраво. От друга страна, за да натрупаме мазнини, трябва просто да спрем да работим - върху себе си. Натрупването на мазнини става бавно и незабелязано. Ако не внимаваме и не следим теглото си, внезапно ще установим, че вече сме в клуба на затлъстелите. А проблемът е прост - поемаме повече калории, отколкото изразходваме.

Да обърнем внимание на талията

Как да разберем дали теглото ни е над нормата? Не е нужно дори да отидем до кантара. Всъщност талията е най-явният признак за това дали имаме проблем с килограмите. Ако преди талията ни е била 85 см, а сега е 95, значи сме натрупали доста килограми.

Разбира се, това не е станало без да го забележим, просто не сме обърнали внимание. Смята се, че, ако талията на жената е над 87 см, а тази на мъжа – над 100, то рискът от определени заболявания и състояния значително нараства – например диабет, коронарна болест на сърцето, високо кръвно налягане.

Логично най-лесният начин да отслабнем е като изхвърлим натрупаните по тялото мазнини. А единственият начин да го постигнем е като започнем да изразходваме повече калории, отколкото приемаме.

Мазнините в областта на талията са особено опасни

Мазнините...

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.