zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Не всички могат да се учат от грешките сиНе всички могат да се учат от грешките си

здрава.bg
четете още в здрава.bg


Как хората реагират на своите грешки? Всъщност всичко зависи от манталитета и следователно от начина на мислене. Освен това от значение е и вярва ли човек в това, че няма смисъл да полага повече усилия, ако не са се справили със задачата, смята екип от учени начело с Джейсън Моузър от Университета на щата Мичиган.

Според експертите, хората, които допускат, че могат да се поучат от грешките си, го правят благодарение на факта, че мозъкът им реагира по различен начин отколкото при тези, които смятат, че интелектуалните им способности няма да променят нищо в ситуацията.

Така, вярващите в своя интелект, по-често казват: „Ако ситуацията е сложна, трябва да положа повече усилия. Ако сгреша, трябва да опитам да разбера къде е била грешката ми и да го запомня”. Докато другият тип хора правят извода, че не могат да станат по-умни и не са способни да се възползват от личния си опит и да се поучат от грешките си, обобщава Би Би Си.

Източник: здрава.bg

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    
 

more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.