zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Диетата според гените: спорна теория и полезна за здравето практикаДиетата според гените: спорна теория и полезна за здравето практика

dieti.info

Добре известен е фактът, че гените определят цвета на очите, структурата на костите, продължителността на живота. Но дали гените са и ключ към перфектната фигура? Диетата според гените, наричана още диета според ДНК, се базира именно на такова схващане – че тайната на успешното отслабване се крие в изучаването на гените и тяхната роля в храненето.

Човешките гени не са пригодени за днешните условия на живот и начин на хранене, смята проф. Флойд Чилтън, автор на диетата според гените (The Gene Smart Diet). Това разминаване между наследствената информация и съвременния начин на живот, според него, е причина за пропускането на важни биоактивни вещества в храната, които изпращат сигнали до човешките гени и по този начин регулират чувството на глад и ситост. Именно затова човечеството е на прага на сериозна здравна криза, твърди Чилтън.

Въпреки че, разбира се, човек не може да избяга от своите гени и наследствена информация, той може да промени тяхната изява, следвайки настоящата диета, и по този начин да отслабне и постигне по-добро общо здравословно състояние...

всичко за диетата

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    
 

more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.