zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Диетата на Орниш



Диетата на Орниш

...или Яж повече и отслабни.

dieti.info

Диетата на Орниш, известна още като Яж повече и отслабни е хранителен режим, подкрепен от солидни научни доказателства, но представен чрез достъпни за всеки съвети за здравословен живот и отслабване. Според последователите на диетата консумирането предимно на растителни храни, богати на фибри и бедни на мазнини помага не само за здравословния начин на живот, но и да се отървем от излишните килограми.

Авторът на диетата, д-р Дийн Орниш, е добре позната фигура в медицинските среди – най-вече заради огромния си успех в предотвратяването и обратното развитие на атеросклеротичните промени в сърдечните съдове само чрез диета – нещо считано до скоро за невъзможно без операция или медикаменти.

Това е постижимо чрез комбинация от диетичен режим и редовна физическа активност, които изграждат най-ефективния и мощен механизъм на тялото за топене на мазнини, твърди д-р Орниш...

цялата статия

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.