zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Диетата на Аткинс



Диетата на Аткинс

Много протеини, малко въглехидрати и различни мнения.

dieti.info

Пържола със сос беарнез, яйца и бекон, омлет със сирене чедар – не изхвърляйте желтъците. Тези и още много храни са не само разрешени, но дори и препоръчани от една от най-противоречивите и оспорвани диети. Книгата на нейния създател д-р Аткинс за т.нар. нова революция в диетите е феноменален бестселър. Както и следващите му публикации по същата тема.

Диетата на Аткинс обещава не само да свалите килограми, а и да не оставате гладни – с нисковъглехидратния диетичен план, според неговия създател, ще подобрите най-вече здравето на сърцето и паметта си.

Диетата е базирана на теорията, че хората с наднормено тегло консумират твърде много въглехидрати. Човешкото тяло използва и въглехидратите и мазнините, за да произвежда енергия, но първо използва въглехидратите. Чрез драстичното намаляване на приема им, за сметка на протеини и мазнини, според д-р Аткинс, тялото естествено губи тегло, защото изгаря по-ефективно натрупаните мазнини.

Въпреки че сред хората диетата на Аткинс има за основна цел намаляване на теглото (и много публикувани разкази потвърждават тази теза), според създадения от самия д-р Аткинс Център по приложна медицина в Ню Йорк диетичният му план е насочен основно към запазване на теглото, добро общо здраве и предпазване от заболявания...

цялата статия

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.