zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

ЕС не е готов за епидемия от новия грип



ЕС не е готов за епидемия от новия грип

Назначиха извънредна среща през октомври.

3 септември 2009, здраве.bg

Страните от Европейския съюз не са достатъчно готови и ще проведат извънредна среща на ниво министри през октомври, за да бъде оценена цялостно ситуацията около новия грип и да бъдат набелязани по-ефективни мерки в борбата с него.

Според изявление на министъра на здравеопазването на Швеция Мария Ларсон, срещата ще се състои в Брюксел на 12 октомври.

Към тази дата се очаква да има готова ваксина срещу грипния вирус A/H1N1 и една от главните задачи на срещата ще бъде нейното правилно разпределение между страните-членки.

Освен това се предполага, че през средата на октомври вече ще е ясно как се развива разпространението на новия вирус в началото на поредния грипен сезон.

По данни от Еврокомисията, цитирани от Би Би Си, до настоящия момент в държавите от ЕС има над 46 хиляди потвърдени случаи на заболели от грип A/H1N1 и 104 смъртни случая. Предварителните оценки на експертите са, че до края на годината около 30% от населението на ЕС ще са имали допир с новия грипен вирус или ще са заболели от него.

 
добави в:
 
Още по темите:
грипът А/H1N1    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.