zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Слънцезащитата – мода, търговия или медицина?



Слънцезащитата – мода, търговия или медицина?

платена публикация


Задайте си въпроса: „Какъв е смисълът да имате въздушни възглавници в колата?” Отговорът е очевиден: „Те може никога да не Ви потрябват, но някой ден могат да спасят живота Ви, или да спасят лицето Ви от неприятни белези.”

Същото важи и за слънцезащитата – ако използвате качествени продукти и ги прилагате по правилния начин, те значително намаляват риска от преждевременно стареене на кожата, поява на кожни „дефекти” и рак на кожата.

Хората са живели векове наред без коли и без въздушни възглавници. Живели са и без слънцезащита, но по друг начин – с дълги ръкави, поли и панталони, бялата кожа е била модерна. Днес живеем различно - обличаме се минимално, ходим на почивки в най-горещите месеци и “слънчевият загар” е на мода. Всеки от нас “трупа“ увреждания от UV-лъчи цял живот. Ето защо, предпазването от слънцето и използването на слънцезащитни продукти не е мода или търговия, а медицинска необходимост.

Истината е, че науката все още знае малко за реалната опасност от ултравиолетовите лъчи. Но е сигурно, че те потискат имунната система, ускоряват процесите на стареене като създават свободни радикали и разрушават колагена, и ракът на кожата се среща все по-често и то при съвсем млади хора.

Швейцарската фирма Spirig Pharma AG е единствената фармацевтична (а не козметична) фирма, която предлага на българския пазар слънцезащита - марката Daylong (Дейлонг). Лосионите Дейлонг се произвеждат по уникална липозомна технология, която осигурява оптимално проникване в кожата на фотозащитния филм.

Продуктите непрекъснато се усъвършенстват в тясно сътрудничество с експерти дерматолози. В резултат на това, в ЕС и в България се появи и първият в света слънцезащитен лосион, регистриран като ”медицинско изделие” – Дейлонг актиника. Той е специална формула (без SPF), създадена за максимална защита на хора от високорискови групи.

повече информация за серията Дейлонг

 
добави в:
 
Още по темите:
 
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.