zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Млякото понижава риска от рак с 60%



Млякото понижава риска от рак с 60%

9 септември 2008, здраве.bg

Съдържащите се в млякото калций и витамин Д намаляват риска от раково заболяване с 60%. Този извод е бил направен след 4-годишно изследване, в рамките на което са били изследвани над хиляда жени на възраст над 55 г. Те са били разделени на 3 групи. Първата е получавала добавки, съдържащи калций и витамин Д, втората – само калций, а третата – плацебо.

В сравнение в контролната трета група рискът от заболяване от рак при първата е намалял с 60%, а на втората – с 47%.

Авторите на изследването, чиито резултати са публикувани в новия брой на изданието American Journal of Clinical Nutrition, препоръчват всеки ден да се употребяват 3 чаши мляко.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
55+    превенция    изследвания    хранене и диети    заболявания    
 

more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.