zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Яйцата на закуска помагат за отслабванеЯйцата на закуска помагат за отслабване

actualno.com
още новини от actualno.com


Като една от най-полезните храни, яйцето се оказва във фокуса на американско изследване. Учените са установили, че хората, които страдат от затлъстяванел могат да отслабнат два пъти по-бързо, ако съчетаят нискокалорийна диета (максимум 800 калории на ден) с консумацията на яйца на закуска.

В експеримента са участвали 152-ма доброволци - мъже и жени на възраст от 25 до 60 години с наднормено тегло или с различна степен на затлъстяване.

Участниците в експеримента са били разделени на 4 групи. Две от групите са били поставени на диета с намалено съдържание на калории. Едната група е получавала на закуска яйца, а другата - понички, които са били със същото калорийно съдържание като яйцата.

Другите две групи не са били подложени на диета, но на закуска също са консумирали яйца.

След 8 седмици от началото на експеримента хората от групата, съчетавала диета с яйца на закуска, са свалили с 65% повече килограми, от представителите на втората група на диета, които са яли понички.

При това не е било открито значително различие между двете други групи, членовете на които не са ограничавали храната си.

"Консумацията на яйца на закуска способства за намаляване на теглото в комбинация с нискокалорийна диета и не влияе на масата на тялото при липса на диета", твърдят авторите на статията. БТА

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
изследвания    хранене и диети    aлтернативи    
 

more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.