zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Зеленият чай предпазва от Алцхаймер и ПаркинсонЗеленият чай предпазва от Алцхаймер и Паркинсон

здраве.bg

Антиоксидант, който се съдържат в зеления чай, силно намалява активността на токсичните белтъчини в мозъка, които водят до развитие на Алцхаймер и Паркинсон.
Еpigallocatechin gallate (EGCG) притежава способността да прекратява разрушаването на функциите на нервните клетки и възпрепятства влошаването на умствените способности.

Немски учени от Центъра за молекулярна медицина “Макс Делбрук” в Берлин са открили, че EGCG преобразува потенциално вредните белтъчини в мозъка в безопасна и по-малко отровна за невроните структура.

EGCG блокира формирането на съвкупностите от белтъчини, въвлечени в развитието на неврологичните болести, твърдят немските специалисти, цитирани от Би Би Си.

Тяхното изследването доказва, че съставът на чая има устойчив ефект и предотвратява насищането с токсични съставки на невроните и мозъчните синапси – съединителните връзки на нервните клетки.

Според немските учени, зеленият чай трябва да се възприема като ефективно профилактично средство за всички невродегенеративни разстройства.

 
добави в:
 
Още по темите:
55+    превенция    изследвания    aлтернативи    заболявания    
 

more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.