zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Консервантите могат да са здравословни



2 февруари 2006, здраве.bg

Както изглежда по всичко, времето, когато консервантите, слагани в храните, бяха оплювани и отричани, а носталгията по златното време с натурално чиста храна отмина.
Днес нито диетолозите, нито обикновените хора се притесняват от наличието на различни стабилизиращи и други “допълнителни” вещества, съдържащи се в повечето продукти, които могат да се купят.
Изследване, проведено от Американския национален институт по здравеопазване, сочи нещо повече – някои консерванти могат дори да бъдат здравословни.
Резултатите показват, че благодарение на тези “нехранителни”, но почти винаги присъстващи по някаква причина в хранителните продукти вещества, се намалява канцерогенния ефект и устойчивостта на някои бактерии, които иначе не се повлияват дори от най-силните и модерни антибиотици.

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.