zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Проблемите с простатата не бива да се подминават



Проблемите с простатата не бива да се подминават

Простатитът е професионална патология при шофьорите.

11 основни причини за поява на проблеми с простатата.

здраве.bg

Спокойно може да се каже, че проблемите с простатата са сред най-често срещаните сред мъжете с напредване на възрастта. На първо място сред причините е инфекцията, която попаднала в организма, може да бъде причина за възникването на простатит. Бактериите попадат в простатата по различни пътища.

1. Микробите са разнасят чрез кръвта и лимфата. При възпалителни заболявания на пикочния канал или правото черво инфекцията
прониква в простатата по-често чрез лимфата. Заразяването може да бъде възходящо (от външния край на пикочния канал до самата жлеза) и низходящо (заедно с инфектираната урина, която се извежда от пикочния мехур).

2. Намалените защитни сили на организма също могат да бъдат причина за възникване на простатит. За отслабването на имунитета способстват неблагоприятни външни фактори: алкохол, пушене, пикантна храна, преохлаждане, преумора, липса на достатъчно почивка, постоянен стрес. При намаляване на имунитета човек не може да се справи с инфекциите и става по-податлив към тях.

3. Простатит се развива и при нарушения в кръвообращението и постоянни негативни прояви в малкия таз. За това способстват както нередовният полов живот и продължителното въздържание, така и прекалено активният полов живот. Твърде честите, понякога не особено желани полови актове изтощават простатата и създават условия за развитието на простатит. При някои мъже с бурен полов живот може да се появи нервно изтощение, което води до намаляване на производството на семенна течност, а това провокира по-нататъшното безплодие и импотентност. Такива са последствията и от прекъснатия полов акт. Той не само, че не предпазва достатъчно жената от забременяване, но и държи мъжа в постоянно напрежение, като подтиква към депресия и в крайна сметка – и към простатит.

4. Простатитът е професионална патология при шофьорите. При почти 70% от болните развитието на хроничен простатит е свързано с управлението на автомобил, постоянните вибрации, физическо претоварване...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
55+    превенция    секс и здраве    заболявания    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.