zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 стъпки към по-добрия секс10 стъпки към по-добрия секс

Всеки иска по-добър секс, но знае ли как да го постигне?.

здраве.bg

Популярността на темата като че ли по никакъв начин не я прави по-ясна за мнозина. А тъй като “за тези неща не трябва да се говори и пита”, все още неразбирането доминира над обективната невъзможност. Всъщност добрият секс е като повечето неща – има много компоненти, които трябва да са налични, за да бъде всичко както трябва. От това да оставим нещата “просто да се случат” до желанието това да стане.

1. Не насилвайте съдбата

Нека нещата се случат като че ли от само себе си. Не може да постигнете нищо добро насила – просто позволете хубавото да се случи. Опитът да “убедите тялото да достигне до оргазъм” със сигурност ще се провали. Най-много да успеете (временно!) да убедите партньора си, че сте достигнали до края или да задълбочите проблема с неуспехите. Затова – отпуснете се и се наслаждавайте на случващото се.

2. Правилното отношение

Дайте си възможност да изпитате цялостното удоволствие от секса. Това на практика означава да се освободите от различните лични задръжки и погрешни разбирания (наложени от обществото). Забравете какво предварително сте обмислили да направите и се оставете на момента.

3. Общувайте и се доверявайте

За да се чувствате истински добре във връзката си, трябва да общувате – да споделяте какво мислите и чувствате. Това е предпоставката да сте ръка за ръка с партньора си, да сте по-добре разбран(а) и съответно – искрено обичан(а).
Не давайте воля на отрицателните емоции – както се казва “Дълготрайната връзка минава през кратката памет в леглото”.

4. Подхранвайте желанието

Във всяка продължителна връзка желанието има пикове и спадове. Първоначалната страст постепенно отстъпва място на обичайното всекидневие с неговите сиви и съвсем не толкова романтични страни.
Как отново да открием желанието? Ключът е в това винаги във връзката да има нещо ново – то кара мозъка да произвежда онези химикали, които зареждат отношенията със страст.
Не е нужно това да е екскурзия до Париж – разходката по брега...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    секс и здраве    психология    
 

more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.