zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Акупунктурата силно увеличава шанса за забременяване чрез ин витроАкупунктурата силно увеличава шанса за забременяване чрез ин витро

10 февруари 2008, actualno.com
още новини от actualno.com


Успехът при оплождане ин витро може да стане по-голям чрез прибягване до акупунктура, сочат резултатите от американско изследване, цитирани от Франс прес.

През 2000 г. около 200 000 бебета в света са били заченати чрез оплождане ин витро. Методът се състои в това да се вземат яйцеклетки от жена, да се оплодят в епруветка и след това оплодените яйцеклетки да бъдат вкарани в матката на жената.

Всеки цикъл е продължителен, стресиращ и скъпо струващ, макар че бяха разработени лечения, за да се подобрят шансовете за забременяване, отбелязват Ерик Манхаймър от университета на Мериленд в Балтимор и колегите му.

В Китай акупунктурата от векове е използвана за регулиране на репродуктивната дейност на жената. За да преценят какво е въздействието на акупунктурата върху успеха при оплождане ин витро, изследователите анализирали резултатите от 7 проучвания на Запад, обхванали общо 1366 жени.

В рамките на експериментите някои жени били лекувани с акупунктура точно преди или веднага след трансфера на ембриона в матката, докато други не били подложени на подобно лечение.

За жените, лекувани с акупунктура, шансовете да забременеят след оплождане ин витро нараснаха с 61 на сто в сравнение с тези на другите жени, уверяват изследователите. БТА

 
добави в:
 
Още по темите:
9 месеца    изследвания    aлтернативи    
 

more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.