zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Кърменето спомага за здравословните хранителни навици у детето



Кърменето спомага за здравословните хранителни навици у детето

здраве.bg

За да предпази детето си от много заболявания и от детство да го научи на здравословни диетични навици, майката трябва да употребява повече плодове и зеленчуци в периода на кърмене. Витамините, постъпващи в организма на детето от тези продукти, помагат да се предотвратят както много заболявания, така и детското затлъстяване. Благодарение на тези продукти детето ще си изгради от самото начало навици за здравословно хранене, твърдят специалисти от американския център Monell.

По време на своето изследване педиатрите са предписали на майките да приемат редовно в продължение на 8 дни плодове и зеленчуци. Известно е, че антиокислителите и изобщо всички полезни вещества от майчината храна се предават на децата чрез кърмата и антиотичната течност. По този начин децата не само получават полезните компоненти от храната, но и свикват с новите вкусови усещания, въпреки че за бебетата по рождение е характерно “предубеждение” към храните, които не са сладки.

Според американските лекари, ако кърмещата майка получава всеки ден големи количества плодове и зеленчуци, детето отрано ще свикне с тези продукти и има голяма вероятност в бъдещето то да ги предпочита пред нездравословни храни като бонбоните и сандвичите от заведенията за бързо хранене, съобщава АМИ-ТАСС.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
деца    хранене и диети    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.