zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

По-ефективни вещества могат да заменят червеното вино



По-ефективни вещества могат да заменят червеното вино

Ползата от умерената употреба на червено вино се свързва със съдържащия се в него ресвератрол.

3 декември 2007, здраве.bg

Полезният, но неудобен за приложение заради алкохолното съдържание компонент на червеното вино – ресвератол може да се замени със значително по-ефективни вещества с аналогично действие, твърдят изследователи от британско-американската фармацевтична компания Sirtis Pharmaceuticals, съобщава ВВС.

Ресвератолът се съдържа в люспите на червеното грозде и именно с него се свързва благотворното действие при умерената употреба на червено вино. Данните от много изследвания показват, че употребата на 1-2 чаши червено вино дневно намалява риска от развитието на някои видове злокачествени образувания и от сърдечно-съдови заболявания.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    изследвания    хранене и диети    заболявания    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.