zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Съвременната кухня става все по-революционна



Съвременната кухня става все по-революционна

И в нея господства молекулярната химия.

31 август 2007, dieti.info

В днешно време в световната кулинария се извършва истинска революция, защото съществувалата традиционна кухня се сменя с молекулярната. Нейната особеност се състои в съединяването на хранителни продукти, създадени с помощта на най-новите технологии и най-вче на молекулярната химия, съобщава АМИ-ТАСС.
Пионерите на молекулярната кухня - испанецът Феран Адрия и англичанинът Хестън Блюминтал днес са смятани за законодатели на новата мода в храненето...

прочетете цялата статия

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.