zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

35% от случаите на рак са пряко свързани с храната



35% от случаите на рак са пряко свързани с храната

Употребата на колбаси поред изследването увеличават риска от развитието на рак на червата с около 50%.

здраве.bg

... постъпването на нитрати в организма се свързва с тяхното канцерогенно действие. В устната кухина, хранопровода и стомаха под действието на микрофлората нитратите се възстановяват до нитрити, а нитритите са още по-опасни за здравето - тяхната токсичност превишава 30 пъти токсичността на нитратите.
В стомаха нитратите под действието на солната киселина с биогенните амини, съдържащи се в месото, образуват нитрозоамини и нитрозоамиди, които също водят до рак. Ситуацията се усложнява от всевъзможните консерванти и стабилизатори, които се добавят в колбасите.

Британските държавни органи са установили, че 164 от 426 основни видове химикали, които се използват в повече от 3000 марки пестициди и торове, способстват за развитието на ракови заболявания, генетични промени и влияят на наследствеността, започвайки от импотентност и завършвайки с вродени пороци.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
превенция    изследвания    хранене и диети    заболявания    
 

more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.