zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

35% от случаите на рак са пряко свързани с храната



35% от случаите на рак са пряко свързани с храната

Употребата на колбаси поред изследването увеличават риска от развитието на рак на червата с около 50%.

здраве.bg

... постъпването на нитрати в организма се свързва с тяхното канцерогенно действие. В устната кухина, хранопровода и стомаха под действието на микрофлората нитратите се възстановяват до нитрити, а нитритите са още по-опасни за здравето - тяхната токсичност превишава 30 пъти токсичността на нитратите.
В стомаха нитратите под действието на солната киселина с биогенните амини, съдържащи се в месото, образуват нитрозоамини и нитрозоамиди, които също водят до рак. Ситуацията се усложнява от всевъзможните консерванти и стабилизатори, които се добавят в колбасите.

Британските държавни органи са установили, че 164 от 426 основни видове химикали, които се използват в повече от 3000 марки пестициди и торове, способстват за развитието на ракови заболявания, генетични промени и влияят на наследствеността, започвайки от импотентност и завършвайки с вродени пороци.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
превенция    изследвания    хранене и диети    заболявания    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.