zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Най-големите врагове на секса



Най-големите врагове на секса

На челните места сред тях са алкохолът, тютюнът и наднорменото тегло.

здраве.bg

Алкохол, цигари, излишно тегло... Няколко фактора се отразяват особено пагубно на сексуалния живот. Вероятно за някои от тези “врагове на секса” знаете доста или поне сте чували, но пък други със сигурност ще ви изненадат...

Враг №1 е алкохолът

Най-вече когато е в големи количества. Най-неудовлетворени в сексуално отношение са съпругите на мъжете, злоупотребяващи с алкохола. Проблемите в леглото започват от момента, когато честотата на употребата на алкохол е повече от веднъж седмично.

Жените постепенно губят интереса си към такъв тип мъже и самите те не желаят да правят секс с тях. Част от тези жени не могат да достигнат до оргазъм или изпитват по време на половия акт пълен дискомфорт. Натрупалата се сексуалната енергия на жените най-често се превръща в невроза.

На второ място е тютюнът

На всички е известно, че той предизвиква спазми на съдовете, а това означава, че затруднява кръвотока в органа, който е предмет на мъжката сила и гордост. Научен факт е, че 87 % от импотентните мъже са пристрастени пушачи.

На трето място се нарежда кафето

Прекаленото увлечение по тази напитка води до свиване на кръвоносните съдове, а резултатът при мъжете е преждевременна еякулация.

На четвърто място са лекарствата

Те лекуват едно, но често “отпускат” друго. Особено внимателно трябва да се дозира употребата на лекарствени препарати, приемани от мъжете за лечението на хипертония и диабет.
Основен фактор при жените, намаляващ либидото, е депресивното състояние и като следствие приемането на отпускащи лекарства.

Пeтото място в списъка на враговете на секса е отредено на механичното отношение към него
Ако сексът се възприема “само като спорт”, т.е. като чисто физиологичен акт, може да настъпи момент, когато най-вече мъжът просто няма да го иска.

Коварен враг на секса е и затлъстяването
То заема шестото място. Коварството му се проявява в това, че излишните килограми се натрупват постепенно и дори незабележимо....

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    секс и здраве    заболявания    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.