zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Незначителните симптоми понякога “говорят” за сериозни заболяванияНезначителните симптоми понякога “говорят” за сериозни заболявания

10 възможни зависимости.

здраве.bg

Някои свои неразположения ние приемаме за дреболия и не им обръщаме сериозно внимание, а те със сигурност водят до влошаване на здравословното ни състояние. Редица изследвания доказват, че дори незначителни на пръв поглед симптоми като хълцане и кихане могат да свидетелстват за евентуалната поява на доста опасни заболявания.

1. Симптом: хълцане.
Заболяване: рак на червата
Хълцането винаги се появява неочаквано. Някои специалисти са убедени, че често възникващото и продължително хълцане може да сигнализира за рак на червата. Ако страдате от постоянно хълцане и обичайните методи за борба с него - пиене на вода или задържане на дишането - не ви помогат, задължително потърсете лекарска помощ.

2. Симптом: слабо обоняние
Заболяване: болест на Алцхаймер
Ако полагате големи усилия да почувствате миризмите, то има голяма вероятност да развиете болестта на Алцхаймер. Изследванията показват, че страдащите от тази болест трудно се справят с различаването на различните аромати.

3. Симптом: звън в ушите
Заболяване: депресия
Постоянното звънене в ушите е състояние, известно на медицината. Шведски учени наскоро откриха, че пациентите с подобно нарушение са в по-голяма степен предразположени към психични заболявания като депресия и неврастения.

4. Симптом: отвращение към горчивото
Заболяване: рак на правото черво
Американски изследователи установиха, че хората, които не понасят горчивия вкус, в някои случаи страдат от предракови образувания, наречени полипи. Препоръчва се те да добавят към хранителния си режим продукти, наричани от някои “антиракови”, например броколи.

5. Симптом: неуверена походка
Заболяване:слабоумие
Проблемите с чувството за равновесие са едни от първите признаци за слабоумие. Учени от САЩ са изследвали повече от 2000 души и са установили, че проблеми с равновесието се наблюдават още през ранните стадии на това заболяване. Към признаците на болестта се отнася и слабото ръкостискане.

6. Симптом: хъркане
Заболяване:...

 
добави в:
 
Още по темите:
55+    превенция    изследвания    заболявания    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.