zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Нов смъртeн случай от птичи грип в ИндонезияОчаква се броят на заболелите да се увеличи през настъпващия дъждовен сезон.

23 януари 2007, здраве.bg

Жителка на град Гарут в индонезийската провинция Западна Ява стана 62 жертва на птичия грип в тази страна, съобщава ИТАР-ТАСС.
От началото на епидемията от птичи грип през 2003 г. от вируса H5N1 в Индонезия по официални данни са се заразили 80 души.
Министерството по здравеопазването в страната съобщава за още 18 “вероятни случаи на заразяване”. Четирима от болните вече са починали, но специалситите все още нямат официално потвърждение за причината за смъртта. Други 256 случаи (56 от тях с летален край) са отнесени към категорията “подозрителни”, очаквайки резултатите от анализите.
В средата на миналата година Индонезия изпревари Виетнам по броя на потвърдените смъртни случаи на хора, заразени от птичи грип, които са 1/3 от общия брой на подобните случаи в света. С настъпването на новия дъждовен сезон броят на заразените хора в страната се очаква стремително да нарастне.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    
 

more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.