zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

От какво са най-често неудачите на мъжете в леглотоОт какво са най-често неудачите на мъжете в леглото

Пенисът е барометър, показващ общото здравословно състояние на мъжа, смятат андролозите.

здраве.bg

Зигмунд Фройд е определил проблемите в леглото като най-честия неуспех в живота на мъжете. И е бил съвършенно прав, потвърждава съвременната наука, която е изчислила, че всеки мъж (поне в т.нар. развито общество) страда от разстройства на половата функция.

Мъжете са по-впечатлителни, раними и зависими от външните обстоятелства и страхът да не се “опозорят” в леглото е главният страх в продължение на целия им живот, е мнението на психолозите. Жената, дори да я “боли главата” или “трябва да позвъни на приятелката”, или “лакът все още не е изсъхнал”, физиологически може винаги, даже ако не иска. Мъжът - точно обратното - дори да е абсолютно здрав, не винаги може. В това е и главната разлика в сексуалността на мъжете и жените.

Известно е, че към 30-33-годишна възраст мъжете преживяват пика на сексуалната си активност. След 40-та година настъпва нейният естествен спад, т.е. мъжете се заглеждат по красивите жени, но истинските им сексуални намерения са повече теоретични. Според статистиката именно на тази възраст при повечето семейства настъпва т.нар. “семейна криза”, когато сексуалните чувства на съпрузите се притъпяват.

Андролозите смятат, че пенисът е барометър, показващ общото здравословно състояние на мъжа. И между това, че оня ден той е имал бодежи в сърцето, а днес не е “успял” в леглото, има определена връзка.

Неочакваното отслабване на половата функция е естествено - най-често това е признак за някакво сериозно заболяване като нарушения в сърдечно-съдовата система, захарен диабет или аденом на простатата.

Намаляване на половата активност се наблюдава при мъжете на около 50 годишна възраст, които страдат от захарен диабет. За това способства и страхът, че сърцето няма да издържи “в най-интересния момент”.

Този страх обаче в повечето случаи е напразен. Белгийски учени от университета в Брюксел в продължение на 10 години са наблюдавали 50-55 годишни мъже, прекарали инфаркт. Тези, които са се занимавали със секс веднъж месечно или по-рядко са се чувствали...

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    секс и здраве    заболявания    
 

more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.