zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ефектът от алфа-липоевата киселина е по-слаб, отколкото се смята



8 декември 2006, здраве.bg

Употребата на алфа-липоева киселина с хранителните продукти или чрез допълнителен прием може да не намали в никаква степен риска от възникването на сърдечно-съдови заболявания, сочат резултатите от изследването FORSE (Flaxseed Oil To Reduse Intermediate Cardiac Endpoints), публикувани в новия брой на New England Journal of Medicine.
В наблюдаваните от д-р Чарлз Харпър и неговия екип две групи доброволци – едната получавала допълнителни количества алфа-липоева киселина, другата - плацебо, след 2 седмици са наблюдавани едни и същи нива на холестерол на липопротеините с висока плътност (ХС ЛПВП), ХС на липопротеините с ниска плътност (ЛПНП) и триглицеридите (ТГ) са били почти еднакви в двете групи.

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.