zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Износването на плода от мъжки пол променя имунната система на женатаГодини след това в нея има клетки, насочени срещу мъжкото начало.

28 ноември 2006, здраве.bg

Жените, който раждат за първи път момчета са застрашени от повишен риск за аборт при следващата бременност, сочи доклад на учени от Университета в Копенхаген на ежегодната конференция на Европейското общество по ембриология и репродукция на човека, състояла се тази година в Прага.
В докладваното изследване са участвали 300 жени. Резултатите показват, че при тези, чието първо дете е момче, вероятността за успешно износване на второ дете е с 63% по-ниска, отколкото при майките на момичета.
“Износването на плода от мъжки пол уврежда имунната система на жената”, заявява ръководителят на изследването Хенриета Нилсън (Henrietts Svarre Nielsen), “22 години след раждането на момче в кръвта на майката могат да се открият имунни клетки, насочени срещу клетките на мъжкото начало”.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    9 месеца    
 

more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.