zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Жените, раждащи в напреднала възраст, са пълноценни майкиФизически и психически те са също толкова способни да раждат, колкото тези на 20, твърдят учени.

25 октомври 2006, здраве.bg

Жените, които забременяват и раждат на възраст на 30 и дори 40 години, са също толкова способни да дадат живот на напълно здраво дете, колкото тези на 20 години, се казва в изследване на специалисти от Университета на Южна Калифорния (University of Southern California), цитирани от BBC.
От данните, събрани през периода 1992-2004 г. от жени между 20 и 50 години и представени на годишната среща на Американското общество по репродуктивна медицина (American Society for Reproductive Medicine), става ясно, че дори жените на възраст над 50 г. са способни също толкова да раждат здрави и нормално развиващи се деца.
Засега най-възрастната жена, за която се знае официално, че е родила успешно, е румънката Адриана Илиеску, която през миналата година, по време на раждането, е била на 66 години.

 
добави в:
 
Още по темите:
секс и здраве    изследвания    9 месеца    
 

more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.