zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Телевизията вреди на учениците



9 октомври 2006, здраве.bg

Родителите, забраняващи на своите деца да гледат телевизия и да играят на видео игри през учебните дни, са абсолютно прави. Успеваемостта на учащите са с прогимназиалните и гимназиални класове рязко се влошава, твърдят специалисти от детската болница “Монтифьори” в Ню Йорк, цитирани от BBC.
Колкото по-дълго децата гледат телевизия, толкова по-лоши са резултатите в учението през следващия ден, твърдят лекарите, като особено негативно се отразява това върху успеваемостта на момчетата.
В изследването са участвали 5 хиляди ученици от щатите Ню Хемпшир и Вермонт, които са били разпитвани за тяхната успеваемост и за това, колко време гледат телевизия и какви предавания предпочитат.
Специалистите подчертават, че особено негативно влияние върху момчетата оказват филмите, забранени до 18 години: “Момчетата не само започват да се учат по-лошо, но и стават агресивни”.
Учените съветват родителите да не поставят в стаята на детето телевизор, защото, според събраните данни, децата със собствен телевизор с 20% по-лошо се справят с учебния процес, отколкото останалите, които нямат такъв.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    изследвания    деца    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.