zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Много мъже сe отказват от секса заради стрес



Много мъже сe отказват от секса заради стрес

Проблеми в работата и недостиг на средства са най-честите причини за чувството на потиснатост.

здраве.bg

Изследване, проведено от английски специалисти, показва, че повече от половината от анкетираните мъже поне веднъж месечно се чувстват твърде уморени, за да отговорят на желанието за секс на своите “половинки”.

Според учените, мъжете най-често просто не могат да се справят със стреса, който ги заобикаля. Вместо да търсят подкрепа и помощ от лекарите-терапевти и други професионалисти, 32% от тях например предпочитат да посегнат към алкохола.

В сравнение с жените, мъжете 2 пъти по-често прибягват и към наркотици, за да се справят със психическите си проблеми, а 1 от всеки 10 използва за тази цел порнаграфия или извънбрачен секс, съобщават авторите на изследването, чиито резултати са публикувани в British Medical Journal.

От 4 основни причини за стреса, при мъжете на първо място по важност е работата (48%), следвана от проблеми с финансите ( 44%), чувство за изтощение (27%) и проблеми във взаимоотношенията (25%).

Една четвърт от участниците в проучването са признали, че “давят” мъката си в алкохол, една трета - че изпитват чувство на срам , ако им се наложи да търсят помощ от лекар-специалист и само 11% от тях смятат, че сами могат да се справят с проблемите си.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
изследвания    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.