zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Хранителните алергии могат да изчезнат до 10 години11 септември 2006, actualno.com
още новини от actualno.com


Хранителните алергии могат напълно да изчезнат до 10 години благодарение на създаването на ваксина, която обезврежда предизвикващите алергия молекули, заяви холандски изследовател.
Нови технологии, базирани върху генни изследвания, в момента се изпробват, за да се прецени ефектът от протеините в някои храни, поясни д-р Роналд ван Рее от университета на Амстердам (University of Amsterdam) по време на научния фестивал на Британската асоциация за развитие на науката (British Association for the Advancement of Science) в Норич.
Тези технологии предостаявят нови възможности за разработване на стратегии за превенция и лечение на хранителните алергии, допълни той. Според него хранителните алергии могат да изчезнат до 10 години благодарение на тези технологии.
Целта е върпросните молекули да станат достатъчно сигурни, за да може да бъдат предписвани под формата на лекарство, което въздейства върху имунната система, както това вече бе постигнато при лечението на астма.
Близо един на всеки 70 души стради от класически тип хранителна алергия, предизвикана най-често от мляко, яйца, жито, фъстъци, миди, риба, соя, орехи.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    хранене и диети    изследвания    любопитно    
 

more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.