zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Съвети на венеролога



Съвети на венеролога

Най-невинната от всички полови инфекции е... сифилисът, твърдят съвременните специалисти.

здраве.bg

В живота на всеки човек, независимо от пола, е имало поне една пикантна история, която е завършила най-малкото с мисълта, че може да се наложи посещение при венеролог.

Според специалистите днес, сифилисът е “най-прекрасната болест” - тя се лекува бързо и завинаги.

Науката е установила, че при хората, склонни към необоснован риск, включително и по отношение на сексуалните контакти, е намалена електрическата активност в тези участъци на мозъка, които отговарят за мотивацията и приемането на осмислените решения.

Благодарение на многото обществени кампании, почти всеки знае, че по време на полов контакт “гумичката” е задължителна. Това обаче често се забравя при оралния секса вероятността мъжът да зарази жената при орален контакт е много по-голяма, отколкото обратното. За микробите няма особено значение на коя лигавица ще попаднат – всяка една е достатъчно благодатно място за тяхното развитие.

Казано накратко, бъдете внимателни! Особено, ако току-що сте се запознали с партньора си. Да допуснем, че по време на половия акт се скъса презервативът. Какво трябва да се направи?

Вариант 1 - за предпазливите

В продължение на няколко денонощия правете профилактика на половите инфекции (трипер, хламидиоза, уреаплазмоза, микоплазмоза, сифилис). Отидете на преглед при специалист. Много вероятно е той да ви изпише лечение чрез антибиотици. Минусите на този метод се състоят в това, че той не трябва да се практикува често, не е подходящ за тези, които имат алергия към предписания препарат, действа върху бактериите, но и върху вирусите, т.е. не предпазва например от херпес на половите органи, папилома и т.н..

Вариат 2 - за наивните

Партньорът ви е уверен, че не е заразен и вие му вярвате. В такъв случай почакайте 3-4 седмици. Ако са ви излъгали, за това време инфекцията ще се прояви - ще се появят изривания на половите органи, сърбеж, парене или болки ниско в стомаха.

Понякога венерическите болести не се проявяват външно и могат да се открият само...

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    секс и здраве    заболявания    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.