zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Възрастта не е основна причината за проблемите със съня



здраве.bg

Когато сте на 20 г., вероятността на страдате от безсъние е едно на осем. Когато сте вече на 65 г. тя е едно на четири. И безсънието е само един от проблемите със съня. 65% от хората над 65 г. имат някакво разстройство на съня.

Според д-р Меркола обаче, цитиран от Монтана Нюз Ейджънси, възрастта не е основния фактор за тези проблеми. За такъв той сочи моментното здравословно състояние и лекарствата, които вземате.

Проблеми с простатата и отделителната система, артрити и възпаления на гърлото са само няколко от състоянията на организма, които нарушават добрия сън. Същият ефект според д-р Меркола имат и много от медикаментите, изписвани против високо кръвно налягане, депресия, рак или проблеми със синусите.

Неговата препоръка е внимателно и под задължителен контрол на специалист количеството и вида на изписваните медикаменти да бъде сведен до задължителния минимум, като същевременно бъдат взети мерки за намаляване на стреса и увеличаване на физическата активност - един от най-добрите естествени “успокоителни”.

Научно доказано е, че липсата на достатъчно и спокоен сън, може да доведе до различни здравословни проблеми като хормонален и метаболитен дисбаланс, високо кръвно налягане, наднормено тегло и проблеми с паметта.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
55+    лекарства    заболявания    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.