zdrave.bg
Кашлица
»симптоми
симптоми... , хронична хрема или хронично оттичане от носа към гърлото, симптомите, които се проявяват, ще са свързани със съответното състояние. Кашлицата се влошава, когато проблемът зад нея се влошава, и съответно намалява, когато проблемът се лекува.

Ако кашлицата е свързана с приема на медикаменти, например от типа на АСЕ инхибиторите, то тя обикновено започва с началото на тяхното прилагане, но може да се прояви и във всеки последващ момент по време на приема им. Кашлицата обикновено е суха и отшумява, когато лекарството бъде спряно.

Кашлицата, свързана с гастроезофагалния рефлукс, често се асоциира с киселини в стомаха. Този тип кашлица се влошава с напредването на деня или при лежане по гръб. Част от хората с кашлица в следствие на гастроезофагалния рефлукс не проявяват такива симптоми, но кашлицата отшумява, когато състоянието им започне да се лекува, както подобава.

Ако кашлицата е предупредителен знак за рак, пациентът обикновено проявява група симптоми. При рак на белите дробове или на дихателните пътища е вероятно изкашлянето на кръв. Други симптоми и знаци за наличието на рак включват засилващо се чувство за преумора, загуба на апетит, необяснимо отслабване или понижената способност да се преглъщат твърди или течни храни.





 
изпишете търсеното на латиница
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.