zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Възможно е да се ревизират цените на клиничните пътеки, заяви шефът на НЗОК14 март 2006, Агенция Фокус
още новини от агенцията


Търси се решение на проблема с намалението на лекарските заплати, обяви в предаването на БТВ “Тази сутрин” Иван Букарев, изпълнителен директор на Националната здравноосигурителна каса. “Има няколко фактора, които обуславят процеса на намаление на лекарските заплати, но намаления на възнагражденията от 30 до 50% твърдо няма. На много места въпросът се преекспонира. Проблемите са няколко единият е, че по предишната методика на заплащане, след изтичането на първите три месеца се разпределяха допълнителни средства към заплатите. Друг проблем е, че болниците изплащат част от задълженията, които имат”, каза още Букарев.
Той посочи, че в момента болниците нямат избор, като или трябва да се поиска доплащане за някои услуги от пациентите, или лечебните заведения трябва да натрупват дългове.
“Обществото трябва да реши колко пари са необходими за медицинската помощ, която желаят гражданите на страна. Средствата, които се предоставят трябва да се използват по-ефективно”, добави Иван Букарев. Директорът на НЗОК подчерта, че е напълно възможно да се ревизират цените на клиничните пътеки и е въпрос на цялото общество дали да се легализира доплащането на медицинските услуги в болниците.

 
добави в:
 
Още по темите:
 

rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.