zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да намалим крампите в кракаКак да намалим крампите в крака

За да спадне рискът от схващания, най-важно е да намалим стреса върху мускулите.

6 юни 2012, здраве.bg

... минути. Това не само ще даде мигновени резултати по отношение на болката, но ще ограничи и подуването, ако има такова.

Нежен масаж

Масажирането на тялото винаги помага за ограничаване на стреса върху мускулите и облекчаване на болката. Ако често страдаме от крампи на крака, масажът също е от полза, особено ако се прави внимателно с помощта на добър овлажняващ крем. Това подобрява кръвообращението в краката.

Ползите от разтягането

Разтягането е една от онези физически дейности, които помагат за ограничаването на схващанията на крака повече от всичко друго. Важно е обаче да се разтягаме бавно, за да не се стигне до някаква контузия. Рязкото разтягане може да доведе до разкъсване на мускулни влакна, затова трябва да се избягва. Само с десетина минути разтягане на ден ще получим осеузаеми резултати.

Това са някои от най-добрите и безопасни методи за ограничаване на крампите в краката без да използваме лекарства, които от своя страна могат да доведат до други странични ефекти.

 
добави в:
 
Още по темите:
 

rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.